Dental unit, noodzakelijk voor goede mondzorg

De tandarts en mondhygiënist werken met verfijnde gereedschappen en kwetsbare apparatuur. In de behandelruimte behoort de dental unit (behandelunit) wat dat betreft tot het belangrijkste instrument van de tandheelkundige. De tandarts heeft vrijwel alle instrumenten binnen handbereik en kan hij zich ongestoord concentreren op het geven van mondzorg aan u als patiënt.

De specialisten van Dental Partners Rotterdam spelen hierin een grote rol als het aankomt op de ontwikkeling van verfijnde behandelunits en bijbehorende gereedschappen.

Een goede dental unit wekt vertrouwen 

Want laten we eerlijk zijn, wanneer u tandheelkundige zorg krijgt is het best spannend om de behandelkamer binnen te lopen. De dental unit met al haar technologische hoogstandjes aan gereedschappen is ─ na de kennismaking ─ het eerste waar u aandacht aan schenkt. Niet zozeer uit interesse, maar meestal uit (ongefundeerde) lichte angst. Wanneer de dental unit er aantrekkelijk uitziet en u beseft dat het systeem een praktisch en onmisbaar hulpmiddel is waarmee de tandarts u van uw kiespijn verlost, verdwijnen vaak de meeste zorgen.

Dental unit


Neem contact op

Dental unit is praktisch en efficiënt 

De dental unit is het belangrijkste component van de tandheelkundige ergonomie. Het systeem geeft met haar ontwerp het antwoord op de vraag hoe de behandeling van de patiënt zo doeltreffend mogelijk moet verlopen. Zowel de patiënt als de tandheelkundige hebben profijt van een op elkaar afgestemde unit waarbij elk benodigd instrument binnen handbereik is. Wanneer de tandarts efficiënt zijn werk doet en dat dan ook uitstraalt, heeft dat een positieve invloed op de geestesgesteldheid van de patiënt. Deze ligt er dan ontspannen en relaxt bij.

Een ergonomische dental unit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een in hoogte verstelbare en prettig aanvoelende tandartsstoel;
  • De spittoon of ‘spuwbak’ die zich aan de zijkant van de stoel bevindt. Tijdens de behandeling maakt de patiënt dankbaar gebruik van de spittoon om de mond grondig te spoelen en het water weer uit te spugen;
  • Een zweep- en hangunit waarin slangen zijn geïntegreerd, waaraan verschillende instrumenten zitten. Gereedschap in de vorm van hoekstukken om mee te kunnen boren, de scaler voor het verwijderen van tandsteen en een spuit om te sprayen en droogblazen;
  • Ook onmisbaar is de behandellamp die recht in de mond van de patiënt schijnt. Goed zicht hebben in de mondholte is essentieel om tot een juiste diagnose te komen en de patiënt te helpen bij het weer verkrijgen van een gezond gebit;
  • Genoeg plaats voor een tweede tandheelkundige, die de tandarts assisteert tijdens de mondzorg.

Dental unit moderne praktijkinrichting


Neem contact op

Dental unit en haar nut voor patiënt en tandarts 

In het gehele behandeltraject is het de verantwoording van de tandheelkundige en de assistent om u zo ontspannen mogelijk de mondzorg te laten ondergaan. De tandarts kan op zijn beurt in een ongeforceerde houding zijn deskundigheid toepassen, met daadkracht en uiterste precisie. U merkt dat de behandelaar zonder aarzeling en in alle rust en kalmte zijn werk uitvoert en u er zoveel mogelijk bij betrekt.

Een goede dental unit bewijst hierin zijn nut en legt de basis voor een efficiënte en effectieve behandeling. Het wekt vertrouwen bij u en dit vertaalt zich naar een zo goed mogelijke tandheling.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen voor een dental unit voor uw praktijk? Neem dan snel contact met ons op.

Bekijk ook...