Praktijkinrichting tandarts: wat is ideaal voor u en uw patiënten?

Praktijkinrichting tandarts

Wilt u een nieuwe tandartspraktijk bouwen of is uw huidige praktijkinrichting aan vernieuwing toe? Laat u zich in ieder geval goed adviseren door een ervaren specialist. Het is belangrijk dat het een praktijk wordt waar uw patiënten zich thuisvoelen en u en uw assistenten goed en comfortabel kunnen werken. Ook is het essentieel dat uw nieuwe praktijk voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Dental Partners Rotterdam helpt u graag. Wij zorgen ervoor dat u iedere dag met plezier naar uw werk gaat en met een voldaan gevoel thuiskomt.

Een tandartspraktijk waar u blij van wordt

Een praktijkinrichting voor de tandarts bevat onder andere de volgende onderdelen:

 • Indeling van de ruimtes
 • Looplijnen
 • Interieur van de werkruimtes en de wachtruimte
 • Kastindeling
 • Moderne, kwalitatief hoogwaardige apparatuur

Dit alles kan geheel voldoen aan uw smaak en wensen, aangezien er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn. Denk aan verlichting die is afgestemd op uw interieur, lades met technische snufjes zoals stoft-close en push-to-open of ergonomisch verantwoorde behandelstoelen. Veel tandartsen worden ook blij van het Summox One systeem. Met deze machine kunt u wassen, desinfecteren, steriliseren en sealen in één proces. Bovendien duurt deze cyclus slechts 15 minuten. Hierdoor kunt u efficiënter werken en meer patiënten op een dag helpen.

Praktijkinrichting tandarts dental partners rotterdam


Neem contact op

Praktijkinrichting en hygiëne

Daarnaast richten we de praktijk op zo'n manier in dat er rekening wordt gehouden met infectiepreventie en maatregelen op gebied van hygiëne. Hiervoor maken we onderscheid tussen kritische en niet-kritische ruimtes. In de kritische ruimtes zal er een nauwkeurige scheiding zijn tussen schone en gebruikte materialen en instrumenten. Ook delen we de ruimtes zo in dat er alleen gewerkt kan worden in de volgorde van vuil naar schoon. En op uw werkblad is bijvoorbeeld plaats voor sterilisatieapparatuur zoals thermodesinfectoren, een reiniger voor hand- en hoekstukken, een sensorkraan, enzovoort.      

Wat kan Dental Partners Rotterdam voor u betekenen?

Dental Partners Rotterdam biedt een totaaloplossing op gebied van praktijkinrichting voor detandarts. We realiseren turnkey praktijkinrichting, ofwel: we verzorgen het project van A tot Z. Als we klaar zijn met uw ideale praktijk kunt u direct aan de slag. Onze werkwijze gaat als volgt:

 • Stap 1: Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. U vertelt ons welke kleuren, materialen en stijl u mooi vindt en wat voor u fijn werken is.
 • Stap 2: We maken een 3D-tekening waarin we al uw wensen in beeld brengen. Deze tekening voldoet eveneens aan alle reglementen en voorwaarden waaraan de praktijkinrichting voor de tandarts moet voldoen.  
 • Stap 3: Bent u akkoord? Dan maken we een planning en gaan we aan de slag. Uiteraard houden we u constant op de hoogte van de voortgang en doen we alles in overleg.
 • Stap 4: Als u dat wenst kunnen we u helpen met de financiering van de verbouwing, uw KEW dossier opstellen en de microbiologische waterkwaliteit meten.  
 • Stap 5: De praktijk waar u echt blij van wordt is klaar! U kunt direct aan de slag en patiënten uitnodigen voor controle.  
 • Stap 6: Na de praktijkinrichting hoeft ons contact niet te eindigen. U kunt bij ons doorlopend verbruiksmaterialen bestellen. Ook hebben we gecertificeerde monteurs in dienst die u ondersteunen bij al uw technische vraagstukken.

Dankzij onze persoonlijke aanpak en ons uitgebreide, innovatieve assortiment zijn we in staat uw al uw wensen tot in de puntjes te realiseren. Neem vooral een kijkje in onze collectie. We beschikken over de nieuwste apparatuur van kwalitatief hoogwaardige, duurzame merken, waaronder: röntgenapparatuur van KaVo, Dürr en MyRay, microscopen van Oakley en Surgitel en afzuigsystemen en compressoren van Cattani en Dürr.

Praktijkinrichting Dental Partners


Neem contact op

Bezoek onze showroom

Wilt u met eigen ogen zien en ervaren wat we voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom onze moderne showroom te bezoeken. Hier kunt u persoonlijk kennismaken met onze specialisten en producten. Ook geven we u, indien u dat wenst, uitgebreid advies. Onze showroom bevindt zich op de Albert Plesmanweg 103a-103d. Deze is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er bevindt zich een bushalte en tramhalte op loopafstand (5 minuten). Komt u met de auto? Parkeren is gratis en er zijn voldoende plaatsen in de buurt. Maak vooral een afspraak via ons contactformulier.

Bekijk ook...