Asset 1
mail-onshet-verhuizteam
mail-onshet-verhuizteam
Nieuws header dental partners rotterdam

Maak kennis met Dental Partners Rotterdam anno nu

Wat doet Dental Partners aan duurzaamheid?

22-11-2023
DPR blog maart2023 duurzaamheid

Verduurzaming, ook wel duurzame ontwikkeling genoemd, voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Verduurzaming is belangrijk omdat het de enige manier is waarop we de aarde kunnen laten voortbestaan. Bij Dental Partners dragen we ook bij aan verduurzaming. We kijken dus niet alleen naar onszelf, maar ook naar de komende generaties.

Elektrisch rijden

Een van de maatregelen die we hebben genomen is elektrisch rijden. Elke accountmanager heeft een elektrische auto. Deze stoot in vergelijking met een auto met uitlaat minder CO2, fijnstof en stikstof uit.

Komen we nu te laat bij afspraken, omdat we moeten laden? Gelukkig niet. Onze elektrische auto’s hebben een groot bereik. We rijden meerdere uren op een acculading en kunnen de meeste ritjes van en naar klanten in één keer halen, zeker binnen Nederland.

Minder CO2-uitstoot

Een elektrische auto stoot niet direct, maar wel indirect CO2 uit. Deze uitstoot is volgens onderzoeksbureau TNO 35 tot 55 procent lager dan bij een auto met uitlaat en vindt plaats bij de productie van de accu en de auto. Ook bij het laden komt CO2 vrij wanneer de elektriciteit niet groen wordt opgewekt.

In de toekomst zal er steeds meer groene energie worden opgewekt en komt er bij het laden steeds minder CO2 vrij. De elektrische auto wordt dus steeds milieuvriendelijker.  

Tweede leven

Na de levensduur van de auto wordt de accu bovendien nog steeds gebruikt en krijgt een tweede leven, vaak in de vorm van stationaire batterijen. Daarna wordt de accu gerecycled en worden de componenten zo veel mogelijk hergebruikt. Dit betekent dat de winning van grondstoffen voor batterijen uit de aarde op de lange termijn ook steeds minder wordt.

Groene tips?

De komende tijd zullen we ons bezig blijven houden met het verduurzamen van onze
organisatie. Heeft u nog een groene tip voor ons? Laat het vooral weten; we laten ons graag inspireren.

Dit artikel delen: