Asset 1
mail-onshet-verhuizteam
mail-onshet-verhuizteam
Nieuws header dental partners rotterdam

Maak kennis met Dental Partners Rotterdam anno nu

“Met de Guided Biofilm Therapy kan ik patiënten pijnloos behandelen”

12-10-2020
Img 8266

Tandheelkundige Roya Dolatshahi heeft als missie de drempel om naar de tandarts te gaan te verlagen. Veel mensen, met name kleine kinderen, zijn bang voor de tandarts omdat sommige behandelingen wat gevoelig zijn. Denk aan het verwijderen van tandsteen. Tegenwoordig zijn de technieken echter dermate verbeterd dat de meeste behandelingen pijnloos gerealiseerd kunnen worden. De Guided Biofilm Therapy van EMS is hier een voorbeeld van. Mevrouw Dolatshahi heeft dit apparaat aangeschaft en kan inmiddels niet meer zonder.

Hoe werkt de Guided Biofilm Therapy?

“De Guided Biofilm Therapy is een nieuwe techniek waarmee je biofilm, aanslag en tandsteen op pijnloze wijze verwijdert. Voor mijn patiënten is deze techniek heel comfortabel. Ze gaan nu zonder probleem naar de mondhygiëniste. Het werkt als volgt. Allereerst onthul je biofilm, aanslag en tandsteen met behulp van een kleurstof. Deze kleurstof is geheel onschadelijk en proef je nauwelijks. Vervolgens verwijder je het onthulde vuil boven het tandvlees met de Airflow®. Dit is een handstuk waarmee je aanslag, biofilm en tandsteen onder hoge druk met warm water en PLUS poeder 14 μm wegspoelt. Daarna gebruik je de Perioflow®. Met dit handstuk verwijder je vuil onder het tandvlees. Mocht er nog hardnekkig tandplak overblijven dan gebruik je het PIEZON PS NO-PAIN instrument.”

“De Guided Biofilm Therapy is een zachte methode die uitstekend werkt. Het gebit is daarna volledig gereinigd.”

Roya
Waarom wilde u dit apparaat aanschaffen?

“Ik wil dat mensen naar de tandarts kunnen gaan zonder dat ze zich zorgen maken over de pijn. Wel heb ik even getwijfeld, want het is een behoorlijke investering. Maar die is het zeker waard. Ik heb zo vaak gehoord dat patiënten het koude water bij de mondhygiëniste hinderlijk vinden en dat tandplak verwijderen pijnlijk is. Met de Guided Biofilm Therapy is dat verleden tijd. De Airflow® bevat warm water, wat uiterst comfortabel is voor de patiënt. Ook kan ik het gebit van tandplak ontdoen zonder dat het tandvlees geïrriteerd raakt. Het is een zachte methode die uitstekend werkt. Het gebit is daarna volledig gereinigd. Vooral angstige kinderen vinden het niet eng meer om naar de mondhygiëniste te gaan.”

Hoe verliep de begeleiding?

“Bij de aanschaf van de Guided Biofilm Therapy werd ik goed ondersteund. Eerst regelde Dental Partners Rotterdam dat ik een cursus kon volgen bij EMS. Dankzij mijn jarenlange ervaring als mondhygiënist kreeg ik de techniek snel onder de knie. Vervolgens realiseerde Dental Partners Rotterdam de installatie. Ik ben zeer tevreden over de service.”

Dit artikel delen: