Asset 1
mail-onshet-verhuizteam
mail-onshet-verhuizteam
Nieuws header dental partners rotterdam

Maak kennis met Dental Partners Rotterdam anno nu

Evenement Dental Management Game was ook online een succes

18-05-2021
Img 20200108 wa0002

De Dental Management Game is al meerdere jaren een evenement waar wij altijd weer naar uitkijken. Vanwege de pandemie moest dit jaar de game volledig online gegeven worden. Toch sloeg dit goed aan en was het uiteindelijk een groot succes met een record aantal deelnemers. 

Al meer dan 20 jaar lang is het kennisspel Dental Management Game een begrip bij de laatste jaar studenten tandheelkunde. Dit zijn studenten van de universiteiten Amsterdam, Groningen en Nijmegen. “Zij krijgen in een paar avonden een unieke ervaring in alle facetten die langskomen wanneer je gaat werken als zelfstandig ondernemer en het overnemen van een mondzorgpraktijk”, vertelt Lucas Buijs. “De studenten werken in groepjes samen en verdedigen hun businessplan. Dit plan wordt getoetst door de verschillende bedrijven.”

Een unieke samenwerking

Het concept Dental Management Games is een unieke samenwerking met verschillende partners die uiteenlopende diensten of producten aan de mondzorg leveren. Lucas: “Er komt immers veel bij kijken wanneer je besluit als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, een praktijk wilt starten of een praktijk gaat overnemen.” Tijdens de avonden krijgen de studenten de gelegenheid om met hun groepje informatie te vergaren en vragen te stellen aan de verschillende bedrijven. Het is uiteindelijk de bedoeling dat elk groepje een businessplan schrijft naar aanleiding van de casus die ze krijgen. In de casus wordt een reële weerspiegeling beschreven van hetgeen wat de studenten straks zakelijk en privé tegen kunnen komen. Zo start de casus met werken als zelfstandig ondernemer en eindigen we met de volledige overname van een praktijk die we opnieuw gaan inrichten.  

“Alle studenten die met een voldoende slagen, ontvangen van ons de uitnodiging om mee te gaan skiën!”

Van casus naar de praktijk

Eerst worden in groepjes deze casussen uitgewerkt. Zo maken ze een begroting met financieringsbehoefte, waarbij rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de aankoop van een woning, een partner en een gezinssamenstelling die kan veranderen. “Hun creativiteit kunnen ze kwijt in het inrichten en ontwerpen van een mondzorgpraktijk. Met de vooraf ontvangen plattegrond en sjablonen van het tandheelkundige apparatuur kunnen de studenten zich richten op het bepalen van de benodigde vierkant meters en routing en dienen ze rekening te houden met de wettelijke voorschriften die komen kijken bij de engineering van een mondzorgpraktijk.”

IMG 20200108 WA0006 (1)

Beloning: skiën!

Het einde komt in zicht. In het laatste gedeelte van de Dental Management Game worden de plannen beoordeeld. Per universiteit zal er een groepje tot winnaar uitgeroepen worden. De winnaar is het groepje wat uiteindelijk op alle beoordelingsfacetten - zoals financieel, inrichting en ondernemerschap - het hoogste scoort. “Alle studenten die met een voldoende slagen, ontvangen van ons de uitnodiging om mee te gaan skiën!”, vertelt Lucas enthousiast. “Een unieke ervaring!”

Dit artikel delen: