Tandartsstoel van goede kwaliteit is essentieel

Home ›› Tandartsstoel

Een goede tandartsstoel is noodzakelijk voor tandartsen om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Als deze van slechte kwaliteit is, kunnen zowel de behandeling als de tandheling hier sterk onder lijden. Tandartsen kunnen dan namelijk niet alleen hun werk niet goed uitvoeren, maar het brengt ook slechte ervaringen voor patiënten met zich mee. Daarnaast kunnen tandartsen hierdoor allerlei klachten krijgen, waarbij vooral de rug, handgewrichten en schouders zwakke plekken zijn. Het is dus essentieel om altijd gebruik te maken van de juiste tandartsstoel.

tandartsstoel kamer
Neem contact op

Tandartsstoel met de juiste eigenschappen

Maar wat maakt een goede tandartsstoel nou precies geschikt? De volgende eigenschappen zijn hierbij van groot belang:

  • Goede stand van de hoofdsteun
   De hoofdsteun moet in de goede hoek staan voor een maximaal zicht in de mond van de patiënt. Aangezien er veel verschillende patiënten komen, is het belangrijk dat deze flexibel is en bijvoorbeeld kan worden omgedraaid, uitgerekt of verwijderd.

  • Kleine ruimte tussen zitting en rugleuning
   De patiënt ligt het comfortabelst wanneer, als de stoel is uitgeklapt, de ruimte tussen de zitting en de rugleuning zo klein mogelijk is. Daarbij is ook een dunne rugleuning een pré; hoe dunner de rugleuning, hoe dichter de tandarts bij de patiënt kan zitten.

  • Verschuifbare armsteunen
   Soms is het gemakkelijker om bij de patiënt te kunnen komen als de armsteunen aan de kant worden geschoven. Ook kan het voorkomen dat de patiënt hier zelf de voorkeur aan geeft.

  • Soepele beweging en zacht materiaal
   De behandelstoel moet niet te veel schokken wanneer deze naar boven of beneden wordt versteld, want dit is wel zo prettig voor de patiënt. Daarbij zorgt een stoel van een zo zacht mogelijk materiaal voor een beter comfort.

  • Goede pasvorm
   Het is erg belangrijk dat een tandartsstoel een universele pasvorm heeft. Er zijn namelijk veel verschillende patiënten, die allemaal gebruik moeten kunnen maken van dezelfde stoel.

tandartsstoel onderzoek
Neem contact op

 • Veiligheid
  Een goede veiligheid is misschien nog wel het noodzakelijkst. Wanneer bepaalde gezondheidsproblemen zich voordoen, is het uiterst belangrijk dat een tandartsstoel onmiddellijk stopgezet kan worden.

De combinatie van al deze punten samen maakt het verschil tussen goed en beter. Ons doel bij Dental Partners is een optimale ervaring voor zowel patiënt als tandarts. Daarom is voor ons alleen de beste tandartsstoel goed genoeg.

Tandartsstoel van de beste kwaliteit

Door jarenlange ervaring weten wij bij Dental Partners precies welke merken aan de belangrijke eigenschappen voldoen en daarmee dus de beste zijn. Ons assortiment bestaat uit nieuwe en gebruikte producten, en we bieden zelfs de exclusiefste merken aan. We werken veel met het kwaliteitsmerk OMS, een familiebedrijf met wel tachtig jaar aan ervaring, waarvan de tandartsstoelen ook zeer geschikt zijn voor de mindervalide patiënt. Daarnaast bieden we ook een breed assortiment aan uitstekende KaVo en DKL units aan. KaVo units bieden optimale beweeglijkheid voor perfect ergonomisch verantwoord werken en het merk staat garant voor de hoogste kwaliteit. Een DKL behandelunit is gemaakt van RVS en glas, en heeft een buitengewoon design.
Is uw interesse gewekt? Breng dan snel een bezoekje aan onze merkenpagina en laat u inspireren.

Neem contact op