Tandartslamp: voor betere diagnostiek en behandeling

Home ›› Tandartslamp

Tandheelkundige procedures vereisen nauwkeurigheid en precisie. Een goede tandartslamp biedt helder en gericht licht, waardoor u als tandarts een beter zicht heeft op de mondholte van de patiënt. Dit verbetert de nauwkeurigheid van diagnostiek en behandelingen. Ook helpt het u om gevoelige delen van de mond te vermijden tijdens het werken met scherpe instrumenten. Dit vermindert het risico op pijnlijke incidenten. Bovendien voelen patiënten zich met een heldere verlichting vaak beter op hun gemak.

tandartslamp in gebruik

Neem contact op

Welke soorten tandartslampen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tandartslampen verkrijgbaar. De meest traditionele variant is de plafondgemonteerde tandartslamp. Deze kan flexibel worden aangepast voor extra nauwkeurige verlichting. Voor kleinere ruimtes is een wandgemonteerde lamp beter geschikt, omdat deze zijdelings kan verlichten. Intraorale lampen bieden gerichte verlichting in de mond van de patiënt, en draagbare lampen zijn handig voor mobiliteit, vooral in noodgevallen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een tandartslamp?

Bij het kiezen van een tandartslamp zijn bepaalde overwegingen belangrijk. Zorg er allereerst voor dat de lamp hoogwaardig licht produceert met een goede kleurweergave-index (CRI). Controleer daarnaast de flexibiliteit en of het voldoende helderheid en lichtsterkte voor specifieke procedures biedt. Overweeg LED-lampen. Deze geven weinig warmte af, zijn energiezuinig en gaan lang mee. Let ten slotte bij het maken van uw keuze ook op garantievoorwaarden, uw budget, service en persoonlijke voorkeuren.

Tandartslamp: wat zijn onze aanbevelingen?

Moderne tandartslampen maken vaak gebruik van LED-technologie, wat energiezuinig is en zorgt voor helder, wit licht zonder veel warmteontwikkeling. Daarom zijn al onze aanbevelingen LED-lampen. Welke soort lamp het geschiktst is voor uw praktijk hangt voornamelijk af van uw persoonlijke wensen. Aan de hand van onze onderstaande aanraders kunt u bepalen welke tandartslamp het beste aansluit bij uw behoeften.

Dentled

Dentled staat bekend om LED-tandartslampen die uitblinken in optimale lichtverdeling. De lampen worden nauwkeurig aangepast aan het interieur, voldoen aan alle voorgeschreven normen en zijn naadloos geïntegreerd in de werkomgeving van tandartsen, hygiënisten en tandtechnici. Dit zorgt voor een efficiënte en comfortabele werkomgeving in elke tandartspraktijk.

Operatielampen

Speciaal voor chirurgie kunt u gebruik maken van Faro, G.Comm en KaVo. Faro operatielampen hebben een modern en functioneel design met een perfecte lichtconcentratie en een schaduwloze lichtbundel. Met G.Comm operatielampen kunt u de kleurtemperatuur en lichtintensiteit zelf regelen. De KaVoLUX 540 LED operatielamp onderscheidt zich door het gepatenteerde Composave systeem dat via een sensor wordt bediend.

tandartslamp

Neem contact op

Bezoek onze showroom

Wij hopen dat we u voldoende hebben geïnformeerd over de tandartslamp. Heeft u toch nog vragen of wilt u meer informatie om erachter te komen welke tandartslamp de juiste keuze is voor u? Ontdek dan de beste verlichtingskeuze voor uw praktijk in onze showroom. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk te adviseren. Maak nu vrijblijvend een afspraak via het contactformulier op onze website of bel ons. We horen graag van u.

Neem contact op