Sterilisator voor betrouwbare en hygiënische tandheelkundige zorg

Home ›› Sterilisator

Sterilisator

Zoek je een sterilisator voor je tandartspraktijk? Dental Partners Rotterdam levert sterilisatoren waarmee je de best mogelijke tandheelkundige zorg biedt aan je patiënten. Wij hebben sterilisatieapparatuur van topmerken in ons assortiment, waaronder Melag en Euronda. Alle apparatuur voldoet aan de hygiënerichtlijnen die zijn opgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op deze pagina bespreken we onder andere de verschillende types en merken.

Stoomsterilisator

Een sterilisator gebruik je voor instrumenten en stoffen die in direct contact zijn geweest met organen of steriele weefsels. Veel sterilisatoren die wij leveren werken volgens het stoomsterilisatieproces. De stoomsterilisator noemen we ook wel autoclaaf. Dit apparaat behandelt voorwerpen en instrumentarium met 100 procent verzadigde stoom. Alle mico-organismen en sporenvormen gaan dood. De voordelen van stoomsterilisatie zijn:

  • Relatief kort proces (30 tot 45 minuten inclusief vacuüm en drogen);
  • Apparaat met kleine afmetingen;
  • Apparaat is eenvoudig te plaatsen;
  • Er komen geen giftige of milieubelastende stoffen vrij.

sterilisator miele Dental Partners
Neem contact op

Sterilisator types

Er zijn 3 soorten sterilisator types:

  • Klasse N: geschikt voor niet-verpakte voorwerpen en massieve instrumenten.
  • Klasse B: dit is de hoogste klasse op gebied van sterilisatieapparatuur. De sterilisator is onder andere geschikt voor holle instrumenten, poreuze materialen en textiel. Zowel verpakt als onverpakt. Ook bevat deze klasse een droogprogramma en vacuümpomp.
  • Klasse S: geschikt voor sterilisatie van voorwerpen en instrumenten die door de fabrikant van de sterilisator zijn gespecificeerd. Enkele types van deze klasse bevatten een droogprogramma en vacuümpomp.
    Sterilisator merken

Dental Partners Rotterdam levert stoomsterilisatoren van de topmerken Melag en Euronda. Melag staat bekend om zijn grondigheid en sterilisatieproces van het hoogste niveau. Wereldwijd heeft het bedrijf al meer dan 500.000 sterilisatoren verkocht. De klasse B sterilisatoren van Euronda bevatten 5 specifieke sterilisatieprogramma’s. We verkopen ze onder andere met een ingebouwde thermische printer. Hiermee kun je alle vereiste gegevens zo volledig mogelijk documenteren. Tip: zet niet te veel voorwerpen in de stoomsterilisator, zodat zakjes genoeg ruimte krijgen om op te bollen.

Naast stoomsterilisatoren hebben we thermodesinfectoren van Miele en Smeg in ons assortiment. Deze reinigen en desinfecteren al het instrumentarium dat je gebruikt voor je patiënten. Maar voor het doden van sporenvormen heb je de stoomsterilisator nodig.

Regelgeving rondom gebruik sterilisator

Volgens het RIVM kan het sterilisatieproces beïnvloed worden door diverse factoren. Daarom is het nodig verschillende controles uit te voeren, naast het periodieke onderhoud. Wij kunnen je precies vertellen welke testen er nodig zijn voor jouw specifieke stoomsterilisator en deze uitvoeren. Een voorbeeld van een test is de Helixtest. Hiermee controleer je de vacuümcapaciteit.

sterilisator
Neem contact op

Sterilisator uitproberen

Je bent van harte welkom in onze showroom in Rotterdam om diverse sterilisatoren uit te proberen van de bovengenoemde merken. Onze deskundigen leggen je alles uit over de specificaties. Zij nemen uitgebreid de tijd om je te adviseren en je wensen te bespreken. Samen komen jullie tot de beste oplossing.

Meer apparatuur van Dental Partners Rotterdam

Dental Partners Rotterdam levert alle apparatuur en gebruiksvoorwerpen die jij als tandarts nodig hebt. Naast sterilisatorapparatuur kun je bij ons terecht voor afzuigsystemen, compressoren, röntgen, microscopen, loepbrillen, hand- en hoekstukken, enzovoort. Als je dat wilt richten we de hele tandartspraktijk voor je in. We realiseren voor vele klanten ons totaalconcept: turnkey praktijkinrichting waarbij we alle zorg voor de apparatuur uit handen nemen. Geïnteresseerd? Neem vooral contact op.

Neem contact op