Asset 1
mail-onshet-verhuizteam
mail-onshet-verhuizteam
Nieuws header dental partners rotterdam

Maak kennis met Dental Partners Rotterdam anno nu

“Met de Summox One gaan we de sterilisatiewereld compleet veranderen.”

10-01-2022
Wt dpr 09317

“Sinds 1992 heeft Dental Partners Rotterdam een grote ontwikkeling doorgemaakt”, zegt directeur Ronald Roojers. “Zo verkochten we in het begin alleen praktijkmeubilair en houden we ons nu bezig met turnkey praktijkinrichting. Ik vind het mooi dat we zo gestaag zijn gegroeid.”

Ronald rijdt iedere dag vanuit Bruinisse naar zijn bedrijf in Rotterdam. “Ik ben eigenlijk Rotterdammer, maar sinds 1994 woon ik in Zeeland, vlakbij de Grevelingen. Op vrijdag ga ik altijd naar huis met een vakantiegevoel.”

Snel financieringen regelen

In het weekend geniet Ronald dus volop van het Zeeuwse leven en speelt hij graag een potje golf. Zo kan hij er doordeweeks weer tegenaan op de werkvloer. Daar houdt hij zich onder andere bezig met de aansturing van het bedrijf, de ontwikkelingen binnen de markt, zoekt hij naar nieuwe strategische partners en regelt hij financieringen voor tandartspraktijken. “Tegenwoordig vragen we financieringen aan bij leasemaatschappijen. Dat gaat veel sneller dan bij de bank. Ik print het leasecontract, laat het ondertekenen door de klant en dien het in via een portal. Binnen een paar minuten is de financiering rond”, zegt hij.

Praktijkontwerp in 3D

Het ontwerpen van tandartspraktijken gaat ook een stuk sneller dan vroeger. Ronald: “We werken met beeldsoftware waarmee we 3D-renderings maken. Hierdoor krijgt de klant een levensecht beeld van zijn nieuwe praktijk. Aanpassingen zijn ook snel geregeld. Wil hij liever een betonvloer in plaats van een houten vloer? Dan kan de software dat binnen twintig seconden renderen. Ik vind het fijn dat we onze klanten deze mooie, moderne service kunnen bieden.”

WT DPR 09358

Mijlpalen

Behalve het inrichten van praktijken en het leveren van verbruiksmaterialen, richt Dental Partners Rotterdam zich ook op innovatie. “Toen bekend werd dat tanden bleken schadelijk was vanwege de stof peroxide, brachten wij een alternatief op de markt. Van dit product worden de tanden net zo wit en het gebit blijft volledig intact. We hebben het wereldwijd kunnen vermarkten. Het was de eerste mijlpaal van ons bedrijf”, vertelt Ronald.

In 2023 brengt Dental Partners Rotterdam weer een innovatief product op de markt: de Summox One. Ronald is hier druk mee bezig. De Summox One is een sterilisatiemachine die instrumenten binnen vijftien minuten wast, desinfecteert, steriliseert, documenteert en sealt. Als tandartsen deze machine in gebruik nemen creëert dat een grote tijdsbesparing, want normaal duurt het sterilisatieproces zo’n twee uur. Ronald: “Met de Summox One gaan we de sterilisatiewereld compleet veranderen. Dit wordt onze nieuwste mijlpaal!”

Dit artikel delen: