Maak kennis met Dental Partners Rotterdam anno nu

« Terug

“Startende tandartsen helpen met de inrichting van hun praktijk geeft mij energie”

WT-DPR-09385.jpg21 feb

Studenten Tandheelkunde begeleiden, beurzen en congressen bezoeken, contacten leggen met potentiële klanten: het is slechts een greep uit de dagelijkse werkzaamheden van Maurits van der Velde, accountmanager bij Dental Partners Rotterdam. “Iedere werkdag is anders. De ene dag trek ik mijn werkschoenen aan om de technische dienst te helpen bij een praktijkverhuizing en de volgende dag sta ik op een beurs om nieuwe klanten te werven.”

Op de koffie bij klanten

Maurits werkt nu zo’n 3,5 jaar in het driekoppige verkoopteam. Dit team houdt zich bezig met de werving van nieuwe klanten en onderhoudt het contact met bestaande klanten. Maurits: “We gaan regelmatig bij hen op de koffie om te vragen hoe het gaat en ondersteunen hen bij projecten op het gebied van praktijkinrichting.” 

Dat Maurits terechtkwam in de wereld van de tandheelkunde, was niet vanzelfsprekend. Hij heeft namelijk aan de Hogere Hotelschool in Breda gestudeerd en zich daarna gericht op Food and Beverage. “Ik heb nog steeds interesse in deze richting, maar die blijft beperkt tot de maaltijden die ik met veel plezier bereid in mijn eigen keuken. De werkplek waar ik terechtkwam na mijn studie, vond ik namelijk wat minder. Ik besloot even afstand te nemen en met mijn vrouw te gaan reizen,” vertelt hij.

Sollicitatiegesprek op een verjaardag

“Toen ik terugkwam na driekwart jaar, was ook mijn huidige directeur Ronald Roojers aanwezig op een verjaardag van een vriend in Bruinisse, waar we allebei wonen. Dit wederzien was tegelijkertijd een sollicitatiegesprek. Binnen twee maanden ging ik aan de slag bij Dental Partners Rotterdam.” 

De commerciële en klantgerichte vaardigheden die Maurits had opgedaan tijdens zijn studie, kwamen goed van pas bij zijn nieuwe functie. Wel moest hij hard werken om zich de technische kennis eigen te maken, maar dat is helemaal goed gekomen. Inmiddels heeft hij een grote klantenkring opgebouwd, leidt hij projecten en houdt hij zich bezig met Dental Management Game.

WT-DPR-09283

Dental Management Game

Dental Management Game is een cursus van zes avonden voor laatstejaars studenten Tandheelkunde. Het doel van deze cursus is hen in contact brengen met de markt. Zodra ze zijn afgestudeerd, starten ze immers gelijk als ondernemer en daar komt veel bij kijken. 

Maurits: “Tijdens de cursus geef ik ze informatie over het ontwikkelen van een ondernemingsplan, het opbouwen van hun eigen praktijk en alle handvatten die ze nodig hebben voor de eerste jaren. Ik ben ook mentor van een aantal studenten en dat vind ik echt fantastisch. Ze komen met allerlei vragen naar mij toe en daardoor blijf ik zelf ook scherp op alle facetten die belangrijk zijn voor een tandarts.”

Tandartspraktijken opbouwen vanaf nul

Ook is hij enthousiast over een aantal gerealiseerde projecten, waarbij hij compleet nieuwe tandartspraktijken heeft ingericht. “Ik vind het uitdagend en leuk om praktijken vanaf nul op te bouwen. Startende tandartsen helpen met de inrichting van hun praktijk geeft mij energie. Het is mooi om te zien als ze door hun nieuwe praktijk lopen en blij zijn met het eindresultaat.” 

Maurits hoopt dus nog vele jaren te blijven bij Dental Partners Rotterdam. “Onze bedrijfscultuur is ook heel prettig. De lijntjes zijn kort, waardoor we goed met elkaar samenwerken en snel kunnen reageren op vragen van klanten.”

« Terug